Om oss

VÄLKOMMEN TILL TJÖRNS KULTUR- OCH TEATERFÖRENING!
Föreningen startade 1994 och vår målsättning är att ge Tjörns invånare och besökare i alla åldrar rika kulturupplevelser. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på teater-, dans- och musikföreställningar. Vi arrangerar även workshops, föredrag och medverkar i olika scenkonstprojekt. 

Idag är vi ca 170 medlemmar i Tjörns kultur- & teaterförening som får regelbunden information om arrangemangen.

För att nå många invånare och besökare på Tjörn har vi utökat verksamheten och kan idag erbjuda fler att vara aktiva i föreningen. Det finns möjlighet att medverka i olika grupper eller vara med och driva scenkonstprojekt.

ARRANGÖRERNA
Föreningens huvudverksamhet är att arrangera teater-, dans-, och musikföreställningar för vuxna och unga på Tjörn. Med fokus på att ge besökare och invånare olika föreställningar under höst, vinter och vår.

Hittills har föreningen erbjudit sina medlemmar minst 6 föreställningar per år (och ofta blir det ett par till i och med olika samarbeten). Det är Tjörns kultur- och teaterföreningens styrelse som tar fram repertoaren för vår, vinter och höst.

I maj 2015 startade en ny arrangörsgrupp i föreningen. Den nya gruppen kommer att fokusera på att arrangera intressanta musikarrangemang på Tjörn, stora som små. Arrangörsgruppens senaste arrangemang var ett samarbete med Vatten Restaurang & Kafé i Skärhamn, ”Pop på Vatten” (den 7 augusti 2015).

Är du intresserad av att vara med eller kanske har en idé på ett musikevenemang som du vill göra, kontakta föreningen via www.facebook.com/kulturochteater

Vi samarrangerar gärna med andra föreningar, organisationer och företag. Ett stort tack till nuvarande samarbetspartners ABF, Billströmska folkhögskolan, Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé, Art Institute och Tjörns kommun.

DRAMASEKTIONEN
Under våren 2015 bildade föreningen en dramasektion. Dramasektionen kommer att driva olika teaterprojekt, teaterkurser, workshops. Just nu finns det två projekt igång och det är en dramagrupp för unga vuxna och vuxna samt West Coast Story (se menyn ”Projekt & kurser”). Dramagruppen träffas varje måndag och drar igång igen i september 2016.

Gå in under fliken Projekt & kurser och läs mer.

Är du intresserad av att vara med, kontakta föreningen via  www.facebook.com/kulturochteater

Dramasektionen samarbetar gärna med andra föreningar, organisationer och företag. Ett stort tack till nuvarande samarbeten och stöd från Studieförbundet Vuxenskolan och Tjörns kommun.

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ FACEBOOK
Vi finns också på www.facebook.com/kulturochteater
Gå gärna in och gilla oss 🙂

Kulturen är nödvändig för att människor ska kunna utveckla sin kreativitet och sitt kritiska tänkande och därigenom öka sin handlingsfrihet och sina utvecklingsmöjligheter.